• Мильото се изработва от бял конец №,взет двойно ,на игли №3Размерите му са 56/35см.Моделът се започва с 8бр и се...

  • Плетивата, независимо дали са ръчна или машинна изработка, се появиха в модните визии още през миналото лято....

  • Кошницата с е изработва от бял конец №30,взет двойно ,на игла №1,5Моделът запобва с9бр на 3игли ,а счетвъртата...

  • Антредьто се изработва от конец кордоне,на игли №1,5.Широчината му е 7смНа иглата се набират 25бр.Редовете от...

За изработване на мильота най-подходящи са леки игли-алуминиеви или дървени,които не разтягат плеткатаи и не се нанизват.Мильота с по-голям диаметър трябва да се изработват на еластична игла ,т.е на дев игли ,съединенис по-тънка еластична жица.
Когато на иглите се намират вече много бримки ,цялата плетка трябва да се завърже доста близо до иглите.
По този начин се предотвратява изпускането на бремкии и нанизването на иглите от плетката.
На жицата трябва да се отбележи с цветна нишка началото на обиколката,нишката са завързва по такъв начин ,че да образува примка
Тя се поставя на дясната игла /при жицата/.
След като се изработи цялата обиколка,тази нишка ще се окаже на лявата игла ,тогава тя трябва да се прехвърли на дясната игла и да се започне следващата обиколка.
Когато се изработват мильота,антредьотаи дантели на игли ,трябва да се внимава и точно да се броят бримкитена модела .Изпускането даже на една бримки или наметка деформира модела така,че по-нататъшната работа става невъзможна.
Мильотата се завършват с кука,като се свиват по няколко бримки /при всеки модел е даден технит брой/,които се съединяват в свивка ,а между свивките се изплитат няколко бримки синджирче.По този начин се образуват зъбци/ъгли/.
Завършеното мильо трябва да се изпере и да се колосав не много гъст разтвор от кола .Мильото трябва да се изстика от колата ,но без да се извива.
Мильота с по.малък диаметър се опъват на дъска ,а по-големите-на пода,като се използва хартиена подложка.За тази цел върху хартията се очертава кръг с големината на мильото.След това той се поставя на дъската или на пода и мильото се опъва ,като във всеки ьгъл се забива гвоздейче.
Първите няколко гвоздейчета трябва да се забият по такъв начин,че да се заприлича на кръг.Преди да се забият гвоздейчетата ,всяко от тях трябва да се обвие с памук.Тогава мокрият ъгъл се опира на памука и няма опасност от ръждясване при по -продължително сушене.