ДА връзваш възел е нещо, което учим в детските си години и е сред тези умения, които ни трябват до края на живота. От конеца на иглата, когато шием, до спасителни мисии в планината - има възел за всяка житейска ситуация и нужда. Да направим примка, да застопорим, да свързваме двата края, буквално - възлите са нещо, което трябва да познаваме и използваме оптимално.

 

1. Квадратен, рифов възел
Квадратният възел е най-простият, но много ефективен възел. Той се ползва, когато искаме да свържем две въжета със сходна дебелина. Полученият възел е плосък, което го прави подходящ за турникет, например.

2. Кръстовидният
Това е много лесен, бърз и с голямо приложение възел. Прави се както с краищата на въжето, така и с двойна прегъвка на въже с вече завързани краища. Може да се прави на ръка и да се наниже, а може и да се прави директно около предмет.

 

 

3. Шкотовият възел 
Този вид възел свързва различни видове въжета, защото позволява по-тънкото да се усуче добре и да се затегне около по-дебелото. Особено е важен, когато нямаме въже и се налага да импровизираме.

 

4. Булинът
Булинът е възел, идеален за примки. Той не се износва и е стабилен, когато е затегнат. Ползва се особено при спасителни акции, когато човек трябва да бъде изтеглен

 

 

5. Възелът „осморка“
Осморката е застопоряващ възел. Ако се направи в средата на двойнопрегънато въже, може да се ползва и за примка.

 

Плетене на една кука е едно от водещите разпоредбите сред съвременните видове бродерия. Схема с подробно описание за начинаещи са много прости, че прави това занимание полезни и продуктивни, дори и ако не разполагате със специални умения. Ако искате да станете спечелила изключителни неща за себе си, детето си, съпруга си, интериор, нещо, което си струва да овладеят плетене на една кука. Трябва само да положат малко търпение и усилия, за да проучи схеми за начинаещи и удари всичките си вязаными шедьоври. 

Съвети за начинаещи плетене на една кука
Преди да започнете плетене трябва да изберете прежда и кука. За обучение на начинаещите си струва да предпочетете да не е прекалено тънък и не твърде мазнини куката: подходящи инструменти под номер 3, 3,5, 4, който се определя от дебелината на главата в милиметри. За обикновения плетене, предназначени къси куки 12-15 см дължина. По-дълги, използвани в тунизийската плетене. Удобен за хващане сплюснутый на дръжката на инструмента. Главата не трябва да бъде остър, иначе ще травмируете пръстите.Дайте предимство на метален крючкам, бамбуковым, с тефлоново покритие. Номер трябва да съответства на дебелината на преждата: инструмент за по-дебел конец по 1,5-2 пъти. На етикета На преждата в повечето случаи се посочва препоръчва кука. За обучение подходящ гладка конец със средна дебелина на смесена (акрил и вълна) или акрил. В работата ви полезни със следните съвети:

За да преминете на следващия ред в края на предходната трябва да се правят няколко въздушни линии.
Брой линии в ред, свързани колони без накида, се счита за по-високия марж, а в редици, с дълги вериги, всяка колона се счита за отделна линия.
За да преминете към следващото ниво, трябва да се обърне на работата.
Струва докосване теми правилното положение на тялото при плетене на една кука за начинаещи рукодельниц по схеми с подробно описание. Краката трябва да застане, така че сменете един стол увеселителен парк, ако имате малък ръст, а височината на седалката не се регулира. Това е много важен момент, тъй като в противен случай е нарушена стойка. Гърбът трябва да бъде равна, а раменете расправлены. Част от натоварването на гръбначния стълб отдайте се на облегалката на стола, малко облокотившись на нея. Не си струва заваливаться на една страна.

Вашият основен инструмент при плетене на една кука по схеми с подробно описание за начинаещи – това са ръцете, които трябва да бъдат свити в лактите. Не си струва приближать плетени работа по-близо от 40 см до очите. Ако по време на плетене възниква необходимостта от това, направете пауза и дайте точка на възможността да се отпуснете. При работа с тъмна пряжей очите ще бъдат по-малко напрежение, ако в скута си сложи кърпа светъл цвят. Не си струва да се държи мускулите в скованном състояние, седи спокойно, в противен случай нанесете себе си вреда.

Преди да започнете плетене на една кука по схеми за начинаещи с подробно описание сложи кутийка с необходимите рукодельными принадлежности около себе си. Всичко, което ви е необходимо в процеса, трябва да бъдат на една ръка разстояние. Не забравяйте да отделят време за почивка на всеки половин час, за да отпуснете очите. Това е необходима съставка на успеха на всеки рукоделии. Ако се уморяват ръцете, да ги повдигне нагоре над главата, се разбърква с пръсти. На всеки три часа трябва да ходят, за да разпръсне кръв.

Подробни схеми и описания плетене на една кука за начинаещи
Плетене на една кука за начинаещи лесно да овладеят себе си. Няма нужда от специални умения, за да се научи да плета вързала с накидом и без, верига от въздушни линии. На помощ ще ви дойдат представени по-долу майсторски класове със схеми и описание на различни изделия. Всеки ще може да усвоите различните модели. От опит да ви дойде умение за регулиране на плътността на плетене, чистота, изграждане на нещата с выкройками. Плетене на една кука няма граници за фантазията. Редуващи се линии можете да създадете шедьовър – и това е истинската магия.

Салфетки в кръг, без да се отказват направления
Вязаная салфетка на една кука е бил смятан още от древните времена основната декорация на дома. В такова изделия, на всеки нахлынут спомени за бабушкином дом, където всяко свободно място украсени с ажурни възли неща. Този интериор отново е на мода. Най-разпространеният начин за плетене на една кука салфетки се считат за схеми за начинаещи в кръг, без да се отказват направления. За предложен варианта на подходящ памучен прежди тип Ирис, кука с номер 1,2-1,5. Стъпка по стъпка майсторски клас плетене на една кука салфетки по схема с подробно описание на:

Салфетка, свързани плетене на една кука в кръг

 


Плетат верига, състояща се от 12 въздушни линии. Присъединете се към полустолбиком. Нататък плетат в кръг отдясно наляво.
Всеки ред започва с набор от три въздушни линии, което е посочено в схемата.
Пръстен обвязываем 32 стълбове с две накидами. Последната колона се комбинират с веригата полустолбиком.
Нататък плетат по схемата.
Обрываем, за определяне на конци, като възел, на върха с изнанки крием, въплътила една кука под полюси. Крахмалим салфетка, изправете, утюжим.
Кухненски ръкавици
Вязаная на една кука potholder ще атмосфера кухня е по-удобна, топла и уютна. Това е един прекрасен и ярък аксесоар. Кухненски ръкавици ягоди можете да използвате и като стойка под горещо. Използвайте прежда зелен цвят за стъблото и червено за най-горски плодове. Плетенето по схема с подробно описание започва с набор от 16 въздушни линии в зелен цвят. Комбинирайте ги в кръг полустолбиком, провяжите три реда. С четвъртото продължаваме червена пряжей. Плетат по схемата. За удобство на вратовръзка петельку, за която ще закачите на куката.

Схема за плетене на прихваток на една кука

Играчки в техниката амигуруми
Възли на една кука играчки амигуруми са станали много популярни. Това е японски вид бродерия, в резултат на което рукодельница създава малка зверушку с отличителни характеристики. В повечето случаи плетене на тези предмети се ограничава само с такива техники, като свързване на колона, колона без накида, въздушна линия. Амигуруми може да бъде не само предмет за игри на децата, но и прекрасен сувенир великолепие, интериор, декорация, брелком. За да се свържете пингвин на схема с подробно описание, направете първо на крака и клюн, а след това – на тялото и крилата.

Цветя
Плетене на една кука позволява да се пресъздаде със собствените си ръце изящество и разкош от живи цветя. Такъв продукт е по силата на всеки човек, дори не на този, който има умения в тази област. Възли на една кука цветя – добра практика за начинаещи. Приложена схема с подробно описание ще ви помогне да свържете външен вид. Процесът започва с вывязывания дванадесет венчелистчета, сердцевинки спирала. По-нататък трябва да се направи листа, чаша и свързването на отделните части в готов продукт.

Обувки за деца
Възли на една кука обувки не сравнятся нито една покупната обувки за новороденото дете. Те са меки, удобни, а да ги създават удоволствие. Плетене на бебешки пинеток – бърз процес, така че вие можете да направите различни варианти по всеки комплект дрехи. В тези модели трябва да бъдат възможно най-малко шевове, така че детето да не усеща дискомфорт. Прежда, за да изберете от естествен памук, вълна, акрил.

На предложената схема с подробно описание за начинаещи плетене пинеток плетене на една кука се започва от стъпалата. За тази цел е необходимо да въведете 15 въздушни линии, допълнително повдигане на реда. Дължина на получената верига трябва да съответства на размера на стъпалото. След това трябва да провязать полустолбики много здраво. След което преминете към длъжности с накидом. Нататък вяжите по схемата надделя от основата на стъпалата до глезените: първо отиват вързала без накида, а минало, както и на ходилото, 60 панти.

Шапки
Всяка майка може да се свърже с детето си за лятото лека ажурную панамку на една кука. Това е един красив, интересен продукт, който ще красят главата си малышки и ще помогне за предпазване от слънчеви лъчи. За плетене на една кука ще ви е необходимо малко вискозен или памучна прежда светъл или ярък цвят. Сладък панамка с придружаващата безплатна схема с подробно описание и означение се вписва лесно и бързо. Започнете със създаване на пръстена, след което започва вывязывание на фигурата. Не забравяйте да редувате цветовете, както е показано на снимката.

Покривка за новородено
Когато в къщата се появи новородено дете, възниква необходимостта от хиляда неща, без които грижовна майка не може да направи. Едно от нещата, което прави грижа за малко дете е по-удобно, е воал. Можете да вземете този артикул на разходка, за да скрие детето си в количка. Той лесно се създава със собствените си ръце, така че дори и един старт на един craftswoman да се справи с него. Дължината на страните на покрива можете да променяте по свое усмотрение.

Изберете прежда за плетене на една кука, която е приятна на тялото на бебето. Работата започва с набиране на веригата от 140 въздушни линии. След като започва първият модел, описание на които ще намерите в приложената схема с подробно описание. Когато стигнете до желаната от вас височина, задължителен свършва, а всъщност е изрязана. Нататък всички страни завивки обвязываются дантела, на втория узору.

Пелерини и шалове за жените
Плетене на една кука шалове дава възможност на жените да се създаде стилен, эпатажное продукт. Ярък и въздушна наметало винаги остава на мода. Шал от кашмир, лен, изпълнена красив модел, подчертават изразителността на облекло, ще даде образа на интересна нотка. Свързани от полушерсти или вълна, тя ще бъде в състояние да ви топли хладно вечер. Предложената схема с подробно описание за начинаещи ще ви помогне лесно да създадете такъв аксесоар. Шал започва с вывязывания отделни триъгълни и квадратни мотиви. Комбинация от тях в едно цяло се случва в последната редица.

Чанти
Плетене на една кука чанти за начинаещи помага за създаване на оригинални, красиви и индивидуален аксесоар, който ще оживи всеки женски образ. Такъв продукт може да се превърне в чудесен подарък за приятелка или любим човек. Освен това, плетива в гардероба на жените стават много модерни и актуални. На снимките виждате един от лесните варианти за плетене на чанти.

Първо трябва да се обвърже задната детайл е първият модел в добавената схема, съдържа подробно описание, не забравят да направят добавянето е пълна. Предната част е създаден, подобен на този на гърба. Нататък се процедира на дъното и страничните части, които представляват една подробност, състояща се от пръти, без накидов. На втория модела вывязывается клапан. За вземане на сшивается дъното и стените с предната и задната част. На горния край на обвязывается колони с накидом. В центъра на задната елемент зашива клапан.

Следки
За студения сезон вашите крака винаги са били в топлината и уюта, най-добрият изход – да се обвърже следки кука по приложената схема, която съдържа подробно описание за начинаещи. Това е много удобен продукт, който почти не е осезаемо на краката си. Особено следки да спасят тези хора, които не обичат да носят чехли. Ако се използва за плетене на една кука изделия разноцветную прежда, а след това можете да подарите не само на топлина в зимните вечери, но и приятни емоции.

За начало трябва да се направи на ходилото: наберете верига въздушни линии, вяжите около нея са открити без накида, като се налива по линии, които са посочени на първата схема на картината. Отгоре се състои от два триъгълника, от трета на копията и на квадрата на втория. Нататък всичко е подробности свързани с плетене на една кука. Фона е създаден къси редове. Готови следки може да се превърне в забележителен коледен подарък за близки хора.

Чорапи и чехли
Колко е приятно, връщайки се у дома, да се потопите крака в уютни топли чехли. А, възли на една кука, те дават още по-голямо удоволствие и комфорт. На предложената схема за начинаещи, съдържа подробно описание, вие ще можете бързо и лесно да направите тази домашна обувки. Започнете да създавате чехли с мыска. Целият модел се състои от пръти с накидами. Постепенно правете квоти, да не забравяме по крака проверка дължина изделия. Последния ред се вписва колони без накида. Готови чехли обвязываются колони без накида и изпънати в българия.

Схема за плетене на чорапи и тапочек на една кука с подробно описание

Наметала
Вязаный каре на една кука за дома – това е олицетворение на спокойствие, уют и топлина. Как хубаво ви ще бъде закутаться в него студени вечери, да гледат любимия си филм, да почетете интересна книга. Вязаный каре трябва да изглеждате стилно и естетически, тогава той ще се превърне едновременно и изтънчен интериорен декорация. Можете лесно да го направите с добавена схема, включваща подробно описание.

Предложеният вариант пледа се състои от квадратчета със страна 20 см. Всеки квадрат започва с набиране на верига от въздушни линии. След това се създава модел на електрически вериги за повдигане, колони с накидом и без. В пряже необходимо да се използват няколко хармонично съчетани помежду си цветове. Готови квадрати отпариваются, зашива декоративни бода помежду си. Готов каре обвязывается колони с накидом и без.

Схема за плетене на пледа на една кука

Постелки на пода
Ако искате да се въвеждат в дома си уют, топлина, тогава си струва да украшение на интериора. Специална атмосфера на комфорт създават възли на една кука неща. Направени от техните ръце с грижа и любов, те излъчват положителна енергия. Постелки – това са елементи, които хармонично ще се побере в интериора, ще променят аурата на жилища в положителна посока.

Предложен вариант на схемата на килима, която включва подробно описание за начинаещи, много прост. Той се състои от отделни елементи във формата на цветя, които между себе си, след зашива в посочения ред на снимките. Всяко цвете започва с набиране на въздушни линии, които са свързани с пръстена. По-нататък в център ввязываются вързала с пет накидами на първия ред, с две следващата.

Схема за плетене на килима на пода на една кука

Видео уроци с подробно описание на плетене на една кука за начинаещи
Плетене на една кука – интересно, лесно и полезно хоби. Тя помага забавно да прекарват времето си, да реализират собствен творчески потенциал. Представете си, как от клубка прежда се ражда шедьовър: салфетка, маки, цветя, облекла, шапки, играчки, снуды, кръвоспиране, барети, кофточки с деликатни горловинами и ръкави, поли. Това води до нарастване на популярността на плетене на една кука. Това е жена, възраст изисква от вас време, търпение и материали, разходи. Понякога от първия път не успява да реализира своята идея и продукт трябва да се разтвори. Но резултатът си струва.

Създадени с ръцете си неща, няма никаква стойност, защото всеки продукт вложих частица на душата мастерицы. Както във всеки друг вид бродерия, най-високото ниво на умения се постига чрез дълъг и упорит труд, с много години практика. Централен съвет – не се страхувайте да започнете, тъй като всеки от нас силата да овладеят всеки занаят. В помощ ви са дадени по-долу видео за начинаещи, където ясно е описан процеса на плетене на една кука различни техники, разглеждат се схеми на различни продукти (пуловери, жилетки, рокли) за себе си и дома си.

Сигурно мнозина от нас са сънували, че вървят по меки облачета, а нозете им потъват в гальовната им нежност.

Е, ами ако ви кажем, че това може да бъде и реалност!

Днес ще ви дадем Edna прекрасна идея за дома - за това как да си направите ръчно изработен пухкав килим от пискюли.

Ето и какво ще ви е необходимо за целта:

• 3-4 кълбета прежда в различни цветове

• Ножица

• Пластмасова или текстилна мрежа (в правоъгълна форма; с размер, в който желаете да бъде вашият бъдещ килим; такава можете да откриете във всеки добре зареден магазин за ремонтни принадлежности и стоки за дома)

Започнете с направата на пискюлите в различни цветове.

Студените месеци са запазена марка на меките плетени дрехи, които ни карат да се чувстваме уютно и комфортно.

Плетената рокля е едно от модните открия на този моден сезон. Може да е прилепнала по тялото и подчертаваща извивките му, свободен модел с дължина до глезена или тип разкроена с колан на талията. Комбинира се с жилетки и макси шалове, а за обувки може да избирате между боти, ботуши, кецове.

 

Бухнали ръкави
Пуловерите с бухнали ръкави също са хит за есен/зима . Придават обем в горната част на тялото, затова бъдете внимателни с какво ги комбинирате надолу. Повечето дизайнери залагат на съчетания с дънки и панталони с висока талия.

 

Моделите с широка и свободна кройка са сред фаворитите на дизайнерите и присъстват почти във всяка колекция. Причината - този тип плетива пасва отлично на идеята за наслагване на пластове и абстрактни комбинации. Носят се върху рокли, поли, панталони, въпреки че дължината им понякога достига почти до коляното.

Плетени панталони и поли
Да, този сезон плетените панталони и поли не са нещо, което трябва да ви изненадва, защото попадат в списъка с модни находки. И двата варианта се комбинират нагоре с други плетива, като най-много си пасват с моделите с бухнали ръкави. Полите са с дължина до коляното и странична цепка.

Жилетки и наметки
Жилетки, пончо, наметки - плетивата присъстват и сред връхните дрехи. Отново обемисти, по-дълги и свободно падащи.Жилетките са с дължина до средата на прасеца, с колан, за да се подчертае талията, и могат да се носят вместо палто или тренч. Пончото с асиметрична кройка също е актуален модел за сезона.
Поло яка
Сред тенденциите при плетивата за есен/зима са и блузите с висока поло яка. Носят усещането за уют и топла прегръдка в студените дни. А вече може да ги включите и към деловия си стил, като ги комбинирате с панталон с ръб или модел чино.

Изделия от конци и лепило имат редица предимства:

лесен за производство;
евтин;
можете да създадете с децата си;
винаги е лесно да се коригират грешки и неточности.
С ръцете си от мрежа от конци, за да направите абажур просто. За да работите нужда:

лепило, ако се работи за първи път или с деца - оптимално PVA;
конци, по-скоро гъста, но не прекалено дебел, приятна на допир и цвят, естествено е желателно;
съд за импрегниране на влакна с лепило;
основа за формирането на абажура.С цел да се тъкат нишката на някои продукти,Тя изисква солидна основа. Теми не се обработват във всеки конкретен състав, не са в състояние да притежават собствен форма. Основата може да бъде относително леко или доста тежко, всичко зависи от това колко е трудно да се получи резултата.Създаване нюанс на нишката с ръцете си, можете даизползвате металната основа на стар абажур или да създадете база на други елементи. Така че е необходимо да се реши предварително дали рамката е част от крайния сянка или тя ще бъде премахната след окончателното изключване. Ако сянката остава част от крайния продукт, най-доброто използване на метална рамка. можете да изберете дърво или втвърдяващ се пластичен материал за рамката. Основното нещо е, че рамката не е твърде прегрява, когато лампата е включена. По същата причина не се препоръчва да се използва в малки абажури изкуствени влакна, които могат да се прегряват с нажежаема крушка.В процеса на създаване на сянка върху лампатаТрябва да се създаде мрежа от нишки. Това не е задължително да бъде определен режим. На по-високо ниво на умения и опит в разработването на такива продукти от теми, опитни майстори с ръцете си, създаващи сложна мрежа от модели цветни нишки. Тези, които са само началото, трябва да се кача на по-лека версия.
Абажура е изработен от нишки, създадени от собствените си ръцесъздаване на плътен модел на нишката на почистени и готови за използване рамка. Ако някои лице или рамка пространство не трябва да бъдат попълнени, те могат да бъдат боядисани или по някакъв друг начин за отбелязване на тези места, защото след като се присъедини ръце, за да поеме нещо неудобно. Теми трябва да се потопят в лепилото. Можете да използвате специална вана.Ако конецът ще се използва в различенцветове, достатъчно кратко, можете да изливат лепилото в дълбока чиния и се поставят в секции с нажежаема жичка. Ако конецът е достатъчно дълго, тя ще бъде малко неудобно. В този случай, трябва да падне в ръцете на всеки конец нарязани на лепилото преди употреба.
Както трябва да се използва малък трикмалък пластмасов буркан. Дебела бутилка шило трябва да прониже и минал през нея конец. Така че не е необходимо да се мокри ръце прежда в лепило и лепило капчици около работното място ще бъде много по-малко. Една ръка, дръжте рамката, втората рана върху нея от мрежа от нишки. В същото време с две ръце се контролира натиска на нишката и позицията си по отношение на рамата и конец положи по-рано. Ако планирате да създадете свой собствен ръце многослойна сянка, първо трябва да се изчака пълното изсъхване на първия слой.
Голямото предимство на APT е, че е лесно да се измие ръцете, може да се използва от деца и скоростта на сушене ни позволява да даде необходимите формуляри нишки.
Не можеш просто вятър и тъкатабажур, това трябва не само да се определят нишка. Възможно е да се тъкат такава техника ресни готов абажур, след това се накисва в лепило или нишесте разтвор. Под формата изсъхва трябва да издърпват върху подготвената основа сянка и чакат пълното изсъхване.
За да се украсяват този абажур направен със собствените си ръце, можете допълнително да тъкат малки цветя или ивици от цветни прежди, които също са монтирани на суха маса с помощта на лепило.
С помощта на лепило може да послужиперфектна замяна PVA. Въпреки това, не е пълен импрегниране на използваните прежди. Първо е необходимо да тъкат всички декорации, и след, за да отнеме оръжието. Внимателно завърши поставянето декорации на подходящо място, те трябва да се притиска леко и задръжте ръце на избраното място в продължение на няколко секунди, докато лепилото се втвърдява.