•   Широчината на този модел антредьое 9см.На иглата се набират27бр.Редовете от 1 до 32 се повтарят толкова...

  • Подробно описаниеред1-всички бримки са лицевиРед2-всички бримки са лицевиРед3-1наметка,1лицеваРед4-всичк...

  • Необходима е около 100 грама прежда с дебелина на конеца 240 м/100гр. , кукичка №3,5 Изплетете 5 кръга с диаметър...

  • Тази комфортна шапка за дете на 5-6 години се плете с 5 чорапени игли/ или с 2 обръча/ в кръг.Необходими...

Твърдението, че обучението за плетене на една кука е по-лесно от плетене е много спорно. Няма съмнение обаче, че куката отваря много повече възможности. За много плетачи, уменията за плетене го правят много по-лесно да се направи по-планирана работа. Плътни модели Въпреки факта, че плетката е свързана предимно с въздушни отвори, има ситуации, в които не можете да се справите без твърда мрежа. В такива случаи се оказва, че намирането на модели за плетки.

Твърдението, че обучението за плетене на една кука е по-лесно от плетене е много спорно. Няма съмнение обаче, че куката отваря много повече възможности. За много плетачи, уменията за плетене го правят много по-лесно да се направи по-планирана работа.

Плътни модели
Въпреки факта, че плетката е свързана предимно с въздушни отвори, има ситуации, в които не можете да се справите без твърда мрежа. В такива случаи се оказва, че намирането на модели за плетене на една кука с модели не е толкова лесно.

Image
Ако имате нужда да изпълнявате непрозрачни плетени елементи, можете да използвате игли за плетене, но тази опция не винаги е подходяща. Кърпа, изработена с игли за плетене, е по-тънка и по-еластична. В допълнение, плътно плета с този инструмент тънка нишка е много неудобно и дълго.

 

Защо се нуждаем от плътни орнаменти

Въз основа на практиката, можете да посочите обхвата на приложение на непрекъснати модели, предназначени за плетене на една кука:

Изработване на топли дрехи. Зимни шапки, ръкавици, пуловери, рокли - всичко това трябва да бъде свързано без допълнителни дупки и ажур.
Шалове. Това облекло е отделен елемент, тъй като шаловете се нуждаят от двустранни плетени модели (диаграмите са предложени по-долу).
Вътрешни елементи. Одеяла, одеяла, килими, някои модели възглавници се нуждаят от твърдо платно, през което подплата не се вижда.
Бански и непрозрачни елементи от ажурни рокли.
За да се "разреди" ажурна модел. Понякога комбинация от няколко реда от ажурни смесени с плътен модел ви позволява да създадете нов уникален модел.

Специфика на избора на прежда за непрекъснати модели
Повечето видове прежди са подходящи за плетене на дебели модели. Моделите често са предназначени за прежди с дебелина около 350-400 м / 100 грама. Това трябва да се има предвид, ако избраната за плетене нишка се различава значително по дебелина от тази фигура.

Твърдата дебела прежда ще накара тъканта да стане груба, прекалено гъста и здрава. В допълнение, когато плетене на такива продукти създава тежък товар върху пръстите и те могат да навредят. За да се избегнат неприятни последствия и все още да се използва дебела нишка, можете да използвате голяма кука (7 или повече) и да се опитате да плета свободно.

Нишката с параметри, по-големи от 400 m / 100 g, е тънка. Например, дебелината на мерсеризирания памук е 560 m / 100 грама. Плетива твърди модели с такава нишка изисква използването на много тънка кука (от 0, 9 мм) и здраво плета. В противен случай свързаното платно ще се окаже ажурна и няма да изпълнява функцията си.