• Мильото има квадратна форма .Израбова се от конец перле №8,на игли №3.Размерите му са 48/48см.Моделът се започва...

  • Мильото се изработва от бежов конец №,на игли №Диаметърът му е 60смПодробно описаниеРед1-всички бримки са...

  • В нашите времена едни от най-любимите вицове между плетачите са за хората, които не различават дали нещо е...

  • Мильто се изработвеа от бежов конец перле№8 на игли №3Диаметърът му е 120 см.Моделът се започва с5бр.В четните...

  • Мильото се изработва от бежов конец №,на игли №Диаметърът му е 60смПодробно описаниеРед1-всички бримки са...

  • Мильто се изработвеа от бежов конец перле№8 на игли №3Диаметърът му е 120 см.Моделът се започва с5бр.В четните...

  • В сезона на тиквите е време и ние да поплетем малко декорация за дома или забавление за детските ръчички....

  • Мильото се изработва от бежов конец перла №8,на игли №3.Диаметърът на мильото е 120см.Моделът се започва с5бр,в...

Всяко момиче мечтае да бъде шивачка, да създава приказни модели с плетка на една кука или плетиво. Но не всеки успява веднага. Това деликатно изкуство изисква търпение и старание. Преминавайте по простия метод от просто към сложно.
Прости модели за начинаещи
Нека започнем с един прост модел за плетене на една кука: продълговат полуъгълник с бод. Плътността на плетивото се постига чрез удължаване на бримките. Започнете с верига от прави очи и поставете първото око в четвъртото око от началото, промушете куката през първото око, издърпайте работната прежда и издърпайте окото.
След това продължете по следния начин: изплетете първото око, което е на куката, изплетете един бод, сложете една преметната бримка, останалите две бримки и така завършете колоната.
Такова плетиво е полезно в дома за създаване на чехли, чанти.

Плетенето се състои от буфантни шевове
Името говори само за себе си, пухкав, защото се състои от няколко колони

От главното рамо изплетете колона с притискане. След това се нахвърля един бод и се изтегля един бод от изработения бод, така че на куката да останат два бода. Ако имате отворена колона с връх, трябва да затворите върха, като закачите работната прежда и я провлачите през оставения ред от бримки, след което да изплетете нова колона от началото на основата.
Ажурна шарка
Разгледайте подробно следния модел, който наподобява мрежа, наречена openwork. Ажурният модел се създава с верига от въздушни бримки, прикрепена към верига от предишен ред с помощта на свързващ стълб.
Започнете с верига от voz.p., кратна на 3. За симетрия добавете още едно око и четири за повдигането на първия ред. На първия ред редувайте задна част и дъги от по 3 бримки.

 

Винаги оставяйте две очи във веригата. Броят на примките за повдигане от втория ред е намален на три. Продължете с бод в централния бод на предишния ред. След това плетенето се повтаря като втория ред.

Моделът е лек и ефирен и е подходящ за носене през лятото.
Най-основните модели
Следващият модел може да се нарече прост, тъй като се плете много бързо и лесно
Този модел за плетене наподобява плетене с игли за плетене. Отличен избор за ежедневно топло облекло като чорапи, шапки, якета.
Обърнете внимание на описанието на плетенето
Съберете верига от въздушни примки, след това вземете работния конец и го прокарайте през веригата от въздушни примки. Обърнете внимание, че на куката са останали две бримки. Отново издърпайте преждата през двете бримки, така че една бримка да остане на куката. След това повторете.
Плетивото трябва да е свободно, за да може куката лесно да премине в следващия ред.

След това вижте описанието на същия общ модел, но с помощта на бод с бод с бод, който не е бод.
За да преминете към следващия ред, направете три бримки с обръч, а ако преминавате от първия към втория ред, пропуснете три бримки и основния бод и започнете да плетете от петата бримка. Направете панта, закачете работната нишка. На куката трябва да има бод и бод с кука. Вземете работния конец и го прокарайте. Сега куката трябва да има бод, кука, бод. Закачете работния конец и прокарайте конеца през шева и бримката. На куката са останали две бримки, така че накрая ги свързваме. След това всичко се повтаря отначало.

Този вид плетене е един от основните, използвани в почти всички продукти.

 

Най-простите модели за всякакви случаи
Модел на ажурна раковина
Този тип ажурен модел е много красив и универсален, тъй като може да бъде поставен във всяко положение. Състои се от един елемент на черупката, съставен от пет четвъртити шева в един шев.

 

За да се получи красив модел, трябва да визуализирате модела в главата си като готов продукт и да изчислите предварително броя на бримките. След това изплетете верига и вдигнете необходимия брой бримки за изработката. Пропуснете няколко бримки и изплетете пет колони с куки в една и съща бримка. Моделът се повтаря и по-нататък.

 

Ако черупките са плътни, тогава тази плетка е подходяща за хладно време. Ако черупките са безплатни, можете да получите лек летен продукт.

 

"Wicker".
Следващият модел "плетене" може да бъде открит в голямо разнообразие от дрехи за деца и възрастни. По този начин плетете жилетки, пуловери.

 

Плетеният квадратен модел е едновременно сложен и прост за начинаещи.

За да започнете, изплетете един ред едноконечни колони, като не забравяте трите повдигащи бримки и първата бримка в четвъртата бримка на куката.

 

Първи и втори ред, плетене на три бримки, след това три предни релефни бримки, три задни релефни бримки, повторете, като завършите с една бримка. Продължете да плетете до края.

 

Модел на вафли
Интересен и необичаен модел вафла ще бъде подходящ за създаване на по-големи и по-топли произведения, като каре, зимни пуловери.

За да получите вафлена мрежа, трябва да използвате релефни шевове.

 

Както обикновено, правим верига от стъбла, кратна на 3+2, така че моделът да е симетричен. Първият ред от редуващи се две двойни връхни точки и една stol.b.knits. Не забравяйте две, три примки за повдигане. В първата дъга на постоянните бримки. Работната нишка е закачена под арката. Следващият stol.naKido ще бъде релефен. Обхождаме с кука предишния ред бримки, закачаме работния конец и издърпваме нагоре до окото. След това наметнете три бримки на куката, плетете като черта с бримка. По този начин се създава назъбена маса. с един шев.

 

След това поставете два бода в дъга от две позиции "А". Завършете втория ред, като редувате един бод и два бода в дъга. Последната колона се зашива в примката за повдигане на предишния ред.

Редувайте четни и нечетни редове в този ред до достигане на желания размер.

 

Голямото разнообразие от представени, прости модели и техните описания несъмнено ще бъдат от голяма полза в такава трудна материя като плетенето на една кука. Този вид шев изисква упоритост, търпение и умения, както за начинаещи майстори, така и за майстори с опит.

Продуктите, свързани с техните ръце, са красиви шедьоври на любовта и грижата за техните семейства и приятели.