• Размерът на този летен пуловер за момичета е 40. Нуждаем се от: прежда, 100% памук (300 м на 100 г) - 300 г;кука номер...

  • За плетене на една кука бански, ще трябва 100 грама 100% памучна прежда; Кука № 3; 60 см на ластика. Трикотажни...

  • Описание: Набират се 5 бримки и се плете така-1 ред-крайна,всички лицеви(като искате плетете и ластик...

  • Размер36-38 Необходими материали:150м/50г прежда ,игли 3,5кука Наберете 51бримки От1до 4ти ред:Прехвърлете първата...

Изглежда, че в съвременните модни магазини можете да намерите почти всяко облекло, и все пак, всяка година ръчно изработени предмети стават все по-популярни. Една от най-новите тенденции е плетени пуловери на иглите - огромно разнообразие от схеми, стилове и варианти на изпълнение ви позволява да създавате уникални модели. Искате ли да угаждате себе си или близки със стилна нова рокля и да се откроявате от тълпата? В този случай, лично плетен пуловер ще бъде отличен вариант. Благодарение на нашите препоръки ще откриете, че справянето с тази задача не е толкова трудно.

Ръчно изработен пуловер - идеалният подарък
Пуловерите веднага не станаха част от ежедневния гардероб. В края на 19-ти век те бяха използвани като дрехи за отслабване - европейските лекари смятаха, че спортуването в пуловер увеличава изпотяването и така допринася за изгарянето на излишната мазнина. Впоследствие този облекло беше оценен от моряци и спортисти, занимаващи се със зимни спортове.

Популярността дойде да плета пуловери през 1930 г. благодарение на Коко Шанел, който представи елегантни модели за жените на вниманието на обществеността. Сега те са много популярни както в нежния пол, така и при мъжете.

Плетени пуловери не са само модерни и удобни, те също са чудесен подарък за любим човек. Когато представяте такъв подарък, вие се грижите за човека и изразявате топли чувства. И ако можете лично да плета пуловер на игли, тогава стойността на подаръка се увеличава много пъти. Такова нещо е двойно приятно за носене, то винаги ще напомня на получателя за подаръка за вас. Преди да започнете работа, най-важното е да сте сигурни, че сте избрали правилния стил - за това е все още по-добре внимателно да се изясни какво харесва човек, защото вкусовете ви могат да се различават значително. Това е универсален подарък, който ще подхожда на всеки човек. Можете спокойно да плета пуловер с игли за плетене за всеки член на семейството или приятели. Особено този подарък ще се хареса на практични хора, които не са прекалено любители на всички видове дрънкулки.

Собственият пуловер е уникално нещо, второто не. В допълнение, можете да сте сигурни в неговото отлично качество, тъй като вие лично ще можете да изберете най-подходящата прежда. В допълнение, създаване на продукт със собствените си ръце, можете да се отървете от проблема на избор. Съгласете се, защото често, докато пазарувате, ние вече мислено представяме какво нещо трябва да купите. Но намирането на дрехи, които точно отговарят на нашите фантазии, не е толкова лесно. Ръчна изработка ви позволява да създадете свой собствен продукт за мечта.

Не вземайте веднага инструмента и резбата. Ще бъде навреме. Първо трябва да разберете термините и схемите на контурите и моделите. Обикновено в литературата те са описани по два начина:

Устно, това е удобно за тези, които не могат да четат моделите за плетене, но описанията на сложни продукти са твърде тромави.
Графично - с помощта на специални схеми.

 

Моделът за плетене е четириъгълник, разделен на малки клетки. Една клетка представлява един цикъл. Следователно, колкото е по-голям продуктът, толкова по-голяма ще бъде схемата. Хоризонталните линии на четириядренията са примките на реда. Вертикално - броят на редовете.

Внимание! Изискваният брой цикли, които образуват модела, се нарича "връзка". По цялата схема тя се отличава с двойка вертикални линии.

Много е важно да изберете игли и конец. Обикновено инструментът трябва да бъде с 1 мм по-дебел от преждата. Единственото изключение е пухкав, мохер и ангора. В продукта, те са склонни да пух, така че игли за тях трябва да бъде 2-3 мм по-дебел (с изключение на мъх).

Обикновени контури и шарки
Всеки трикотажен продукт има лицева страна и лицева страна. На моделите на „лицето“ на шаблона трябва да „чете“ в реда от дясно на ляво. От ляво на дясно - ред от кесията.

Лесен цикъл на легендата:

предна линия - празен квадрат;
сърмени конци - хоризонтална ивица;
край - кръст;
премахване на веригата (конец за плетене) - вертикална ивица;
премахване на контура (конец за плетене) - лента с наклон;

Трябва да започнете да плетете с прости модели, за да свикнете с иглите за плетене, да научите как да правите равно и плътно платно.

Шал - най-простият модел, от който почти всички ръкоделители започват обучението си. За неговото изпълнение е достатъчно да можете да правите само лицевите и сърмени конци. След набор от примки се отстранява първата верига (нарича се ръбната верига), след което се извива серия от лицеви контури. Завършва издутината. Всички следващи редове се плетат по подобен начин. Това е двустранен модел, който може да се използва за плетене на шалове, шалове, намотки и яки.
Трикотажът е друг прост двустранен модел. Най-често се използва за плетене на чорапи и чорапи, но е подходящо за всеки друг продукт. Извършва се чрез редуване на поредица от лицеви и сърмени конци.
Обикновено гума - този модел обикновено се използва, за да завърши ръкавите, краищата на барета, дъното на пуловер и т.н. За да се получи венците, трябва да се редуват между предните и задните контури: 1 л. стр. / 1 ​​и. n. Колкото по-идентични са контурите в един ред, толкова по-дебела ще бъде гумата.
Има и модели за плетене с такива имена: плитка, решетка, драконови везни, листа, плетени линии, ромбове, филе, фен, черупки и много други.

Какви неща започват да плетат
Много мъже искат веднага да плетат дантелени шалове или модерни рокли, които никой от приятелите й не може да се похвали. Но, както при моделите, по-добре е да се започне с прости продукти, които не изискват много опит.

Какво може да бъде свързано:

 

 

На Съвета. Тези прости продукти могат да бъдат плетени според схемите. Но за по-сложни неща, като жилетки, пуловери, рокли, трябва първо да направите мотиви.

Плетива е отлична форма на творчество за тези, които се опитват сами в занаятите. Не е нужно да купувате много доставки. Това ще бъде достатъчно игли за плетене и конец. В допълнение, плетене ще ви позволи да разнообразят гардероба си с уникални тоалети.

Уроци за плетене за начинаещи: видео
Плетива е много стара форма на приложно изкуство и много интересна. Може би най-изненадващото нещо за него е, че в продължение на много векове неща, които са ръчно плетени или плетени, не са на мода, напротив, колкото повече се развива модната индустрия, толкова по-технологично става производството й, толкова по-популярен и интересен е ръчно изработеният трикотаж. , Можете бързо да научите прости техники за плетене и прости плетива. Всеки, дори фантазия, модел се състои от комбинации от най-основните линии - лице, сърмени конци и nakida.

Какво може да посъветва начинаещи плетачи? По-добре е да овладеете всяка техника, докато създавате дори най-простият, но практичен трикотаж. Изберете прост модел на шапка, шал или чанта, свързани с традиционен бод за жартиери и започнете да овладявате този невероятен вид ръкоделие. След като се е научил да плета основните линии, да допълва и намалява, можете да продължите към по-сериозни неща, като блуза или пуловер.

Както в интернет, така и в списания за ръкоделие можете да намерите много интересни модели с подробно описание. Ще се съсредоточим върху най-основните препоръки и някои от тънкостите на плетене, които трябва да знаете, когато започнете.

Така че, много е важно да се направи хартиен модел на желания от вас модел, с който по време на работа да се провери. След това трябва да направите правилното изчисление на примките за снимачната площадка, като вземете предвид дебелината на преждата и иглите за плетене. За да направите това, преди пуловер, изпълнява малък доклад на модела, го пара, го гладка, след това мярка и, в съответствие с размера на модела, изчисляване на необходимия брой линии за всеки отделен парче.

Всеки модел пуловер се състои от гърба, предната част и ръкавите. Но можете да ги привържете по различни начини. Например, можете да се опитате да плета пуловер с игли за плетене от деколтето, с една-единствена част, включително на гърба, предната и реглан ръкави. Най-лесният начин е последователно да се обвързват първо гърба, а след това и предната, и след две ръкави. Препоръчително е да се обвърже двата ръкава от различни заплитания на едни и същи игли наведнъж, тогава няма да се налага да запомняте броя на добавените и изваждащи се бримки при връзване на главата. Ако втулката на маншета е свързана с еластична лента, то в следващия ред след еластичната лента броят на примките се разпределя равномерно по ширината на ръкава, след като еластичният на гърба и на рафта е направено равномерно прилепване по цялата ширина на ръкавката.

Как да връзвам пуловер с висока яка? Ако възнамерявате да плета яката отделно, а след това шият, шията може да не бъде закръглена с помощта на допълнения, и, преди да прикрепите яка, просто плетене на една кука. За да привържете заоблена врата, част от примките (1/3) в центъра на частта се затварят в един ред и след това се плетат през ред от две контури заедно до ширината на рамото.

Как да плета пуловер от шията на кръгови игли? Преди работа, те трябва да съставят схема на схема, за която освен обичайните размери трябва да се знае и обиколката на вратата. Тази стойност е разделена на шест части: една шеста е поставена върху ръкавите и две шести - отпред и отзад. Диаграмата показва четири диагонални регланови линии, минаващи от портата. Тези линии ще трябва да бъдат увеличени. Добавете примки върху нос или плета от една до три. Когато регланът е изцяло плетен, плетенето се разделя, а всяка част (отпред, отзад и ръкави) се плете отделно.

Как да завържеш многоцветния пуловер? За плетачни ленти или украса използвайте прежди от различни цветове. А красива текстура се получава, ако преди започване на работа, да се шият многоцветни парчета от прежда в една нишка, а след това ги вятър в една топка. Вие ще получите модел на хаотични ивици с различна ширина и дължина.

Как да стигнем до изпълнение на трикотажни модел, трябва да се вземе предвид една истина. Едно красиво нещо ще излезе само ако го правите много внимателно, последователно, спазвайки необходимата технология.

 

Плетива с плетене все повече привлича млади момичета за реализация на фантазия - и това е в присъствието на изобилие от неща в магазините и търговските центрове. Те се ръководят от желанието да бъдат индивиди. Разбира се, да се научим да привързваме собствените си игли за начинаещи е доста трудно, но е възможно - ако покажете максимално търпение и точност. Начинаещите по-добре да получите плета шал или друг прост продукт. Тези, които вече са се справили с такава привидно огромна задача, могат да започнат да плетат един пуловер. Статията ще предостави подробна информация за това как да направите това с минимална трудност.

Избор на прежда
За да започнете, трябва да обърнете внимание на избора на прежда, която се купува в специализирани магазини. Често тук работят специалисти по плетене, за да могат да направят избор. В противен случай, да се даде предимство на акрил, вълна, смесена с акрил (50/50) или памук - днес има огромно количество памучна прежда, която, за разлика от обичайните тънки и здрави прежди, е мека и поддържа топло.

Не е необходимо за първия опит да се вземе ангора, мохер или прежда с лурекс. Също така не се препоръчва да избирате 100% вълна, защото с нея ще има много проблеми - комплектите от вълна, така че можете да направите грешка при изчисляването на размера. Преди това вълната все още е напоена с мотка в топла вода и изсушена на топла батерия или на друго топло място - това дава пълно свиване на чилето, така че можете да плетете, като се има предвид естествения размер на модела.

Избиране на Инструменти
Дамски пуловер може да бъде плетен на метални и дървени игли за плетене. Дървени начинаещи са по-подходящи, защото предотвратяват непланирано „събиране“ на цикли, което е катастрофа за начинаещи - те няма да могат отново да „засаждат“ примки, ще трябва да отхвърлят всичко.

Що се отнася до избора на диаметъра на иглите към преждата, след това следвайте наличните препоръки от производителите на прежди - етикетите дават указание за това кои плетива и плетене на една кука се препоръчва да се плетат от избраната нишка. Тук има индикация за характерната плътност, но не трябва да се обръща внимание на тях, защото стилът на плетене е индивидуален за всеки - някой се вмъква свободно, а някой плътно дърпа нишката на пръста.

Не забравяйте да приготвите кръговите игли - иглите на въдицата - същия номер като основните. Те са необходими за връзване на шията.

Изчисляване на цикъла
За да изчислите плътността, трябва да напишете на спиците 20-30 бримки и да плета около 10 см с модела, избран за пуловер. Получената проба трябва да се изпари с желязо или да се навлажни и изсуши правилно, така че пробата да получи окончателния вид и форма. Вече след извършване на изчисления на броя на примките на 1 см платно, както и броя на редовете на 1 см височина. Запишете резултатите си.

Избор на шаблон
Преди да разгледате въпроса как да плета пуловер с игли за плетене, трябва да се реши на един модел. За начинаещи, използвайте проста кърпа - тя е плетена само с лицеви примки. За яснота, както и новодошлите в представената форма на ръкоделие е видео на набор от примки на иглите и майсторски клас за плетене на лицевите примки. След като изучава техниката, можете да започнете самостоятелно да плета пуловер. Инструкцията е представена стъпка по стъпка, така че няма да има проблеми.

 

Плетене на пуловер

 

Инструкции стъпка по стъпка ви позволява да плета пуловер с игли за плетене, както е на снимката. Той използва насипни прежди и игли за плетене с номер 6-7 - това ви позволява бързо да научите техниката на плетене, както и бързо да постигнете резултата. Бързият резултат довежда новодошлите до нови фантазии и ги привлича в занаята.

назад
По-добре е да започнете плетене продукти за жени с игли за плетене от гърба - ако направите грешка с размера, можете да го направите малко по-широк за гърдите. Така че, плетене на гърба е в последователност:

Тип 52 примки на игли за плетене - 50 бримки ще отидат в платното, и 2 линии са плета, които никога не участват в изчисления на игли за плетене.
Първи ред плетена лента 1x1 гумена лента - 1 контур предна, 1 контурно сърце. Подобно редуване достига края на серията. Включете работата и продължете с плетене на желирания метод "на снимката". Ако имате четен брой контури, ще получите втория ред, за да започнете да плетете с цилиндрично сърце. Обвържете гумена лента 7-9 реда.
Започнете плетенето на основната тъкан с предния ред - предният ред „гледа“ към вас. Започнете да плета още обратно към височината на рамото линия, не достига 3 см, само с лицеви линии - това е как ще бъде жартиера. Той не трябва да бъде начинаещ, за да прекарват много време за обвързване armholes - това ще направи трудно и малко объркващо за квалифицирани работници. Направете първия плетен пуловер със спуснати ръкави.
Достигнете линията на рамото, започнете да завързвате шията. За да направите това, плета 15 линии с лицеви линии на лицевата страна, затворете 20 линии, и плета на останалите 15 линии. Сега ще плета раменете поотделно, но не премахване на примките на помощни игли за плетене.
Включете работата, плета само 12 примки.
Обърнете отново работата и привържете друг ред от 12 контура. Затворете цикъла, ако вече имате 3 см за шията.
Прикрепете конеца към края на второто рамо и направете симетрично намаление, затворете контура, откъснете нишката.
преди

 

Сега пристъпи към предната част на плетене, която ако е необходимо, направи малко по-широк (ако гърдите са по-големи от третия размер). Плетива се извършва подобно на гърба, но не достига до ръба на раменете 5 см - шията е плетена и е подобна. Но с лека промяна в изчисленията на контура:

Плета 19 бримки, близо 12 линии, плетени останалите 19 примки.
Обърнете работата и плете един ред с 15 контура.
Включете отново работата, затворете 3-те примки, привържете 12 примки - така завържете 5 см от вратовръзката.
По същия начин симетрично завържете втората част отпред.
ръкав
Избраният модел се вписва с ръкавите надолу, т.е. Съответно, не е необходимо да се извършва vyvyazyvanie линия ръкав ръкав. Тук, точно в края на плетене ще трябва да затворите цикъла. Последователността на плетачните ръкави е както следва:

 

 

Сглобяване и свързване
Как да плета пуловер за жена с игли за плетене Оказва се, че не е толкова трудно. Повечето дори опитни занаятчии хвърлят вече свързани продукти и не искат да се забъркват със сглобяването. Начинаещите по принцип не са застрашени - те се ръководят от желанието да получат резултати. Представеният модел не изисква изпълнението на комплексни действия.

Готовите части по-добре се накисват във вода и се поставят върху кърпа за правилно формиране и сушене. След като частите изсъхнат, комбинирайте частите по всякакъв удобен начин. Първо шийте раменните шевове. След това шийте ръкавите и едва след това направете страничните шевове. Залейте шевовете с желязо.

Ако зашит пуловер се окаже по размер, пристъпи към връзване на шията. За да направите това, използвайте кръгло плетене, за да затегнете веригата на шията на пуловер. Това се прави от средата на гърба. Внимателно издърпайте примките на иглите - уверете се, че получават четно число.

Сега пристъпи към vyvyazyvaniya шията - плета връзване с 1x1 еластична лента като маншет (ще трябва 7-9 редове). Понякога трябва да намалите или увеличите броя на редовете на коланите на врата - това не води до ужасни последствия, затова е позволено да се изпълняват. Освен това, начинаещите не могат веднага да се досети размера на обвързването врата.

При обвързване на шията не е необходимо да се намали броят на примките - еластичната е еластична, така че обвързването на областта на шията ще падне върху шията на момичето. Във видеото е представена подробна техника за връзване на шията.

Така че, плетене пуловер за момиче с игли за плетене, дори ако тя е амбициозен квалифициран работник, не е толкова трудно, колкото изглежда в самото начало. Основното нещо е да се опрости работата, доколкото е възможно - да се избере по-дебела нишка, лека прежда, за да се даде предпочитание прост модел, Тогава плетене не доставя сложност, но удоволствие.

Прост пуловер за жени с дълъг гръб е свързан с гумена лента, модел 2016.

Ще ви трябват 425 грама къпина (цвят 2) Lana Grossa ALTA MODA SUPERBABY FINE прежда, състояща се от 63% меринова вълна, 27% вълна от алпака, 10% полиамид и дължина на преждата от 112 метра в 25 грама; Прави игли номер 4.5 и номер 5; кръгови игли номер 5 40 см дълги

Размерът на женските пуловери: 36-44.

Дъвка: в предните редове плете последователно 1 лицева, 2 сърмени конци. В жлеб редове на линия, плета според модел.

Плюшени плътни пуловери, еластични, игли за плетене № 5: 25 примки и 26 реда съответстват на 10 на 10 см.

Описание на плетене жените пуловер
На гърба: на спици № 4.5, тип 161 линия и вратовръзка 8 см или 22 реда за каишка с еластична лента, като се започне от ръба след края с един сърмени конци и завършва в края на реда преди края 1 сърмени конци.

Първо плета от двете страни за закръгляване съкратени редове, както следва, отбелязвайки средата линия 91: в следващия ред ред, плетени 3 линии и завъртете работата след втората маркирани линия, направи 1 плета на дясната игла за плетене и плета обратно към третия цикъл след първата маркирана линия ,

След това завъртете работата, като направите nakid на дясната игла за плетене. По този начин, плета от двете страни във всеки втори ред 9 пъти за 3 линии и 1 път за 5 цикли повече, превръщайки работата с плетене на една кука.

В следващия дълъг ред обвържете капачките със следващия цикъл заедно според модела, така че дупките да не се образуват.

Когато извършвате серия, уверете се, че накидът се намира на грешната страна на работата.

За да направите това, плета в първия ред от левия край на работата плета в следващия ред ред със следващата линия заедно предната или вътрешната страна, в задния ред плета от левия край със следващата линия заедно предната или вътрешната кръстосани.

Когато всички петелки се върнат на работа, плетете направо.

След 36 cm или 94 реда от първия дълъг ред, направете по една марка от двете страни и затворете една линия за ръцете, а след това 24 бримки във всеки втори ред, възлизащи на 111 контура.

След 19 cm или 50 реда от началото на ръкавката, направете втората маркировка и затворете от двете страни за наклони на раменете във всеки втори ред 10 пъти по 3 контура, като едновременно с това плетете 7 пъти всяка 3-та и 4-та линия с предната, така че ръбът не се оказа твърде широк.

След последното изваждане за рамото, средните 51 примки се отделят за яката.

Срок: на спици № 4,5, наберете 116 линии и вратовръзка 8 см или 22 реда за каишка, след това започнете с 1 сърмени конци след края на лентата и завърши в края на реда преди края на ръба с едно сърмени конци.

След това свържете гумената лента номер 5. Първо плета от двете страни за "ъгли" съкратени редове. Обвържете ъгъла с десния край.

За да направите това, в следващия ред ред, плетени 3 линии, включете работата, направи nakid на дясната игла за плетене и плета отново в края на реда.

Във всеки един от следните предни редове, плета 15 пъти за 2 цикъла повече и плета очертанията на предишния ред със следващата линия заедно в съответствие с модела или заедно сърмени конци.

След това плета 1 твърд ред и извършване на ъгъл от левия край симетрично.

За да направите това, плета nakidy със следващата линия заедно с предната или сърмени конци в модела, така че тя винаги е на грешната страна на работата. След това отново плете на всички примки.

В 21-ия ред от края на ъгъла прибавете 2 кръга в средата за формата (в средата има 2 извивки).

* За да направите това, между двете средно сърмени конци, плета един кръст бод и 1 сърмени конци от кръста прежда.

В сърмени конци на веригата да плета според модела, 2 средна линия да плета отпред. В следващия 8-ми ред завържете в средата едно лицево и едно лицево напречно сечение на напречна резба.

За да добавите добавените контури в следващия ред на сърмени конци с циркуляри. В следващия 8-ми ред отново добавете 2 цилиндрични вериги (= 1-во средно добавяне).

Такива допълнения се повтарят от * на всеки 8-ми р. Просто добавете 14 пъти 2 цикъла. В същото време, от двете страни на ръкавната и раменната скосявания на височината на облегалката.

След последното добавяне и изваждане, 34 цикъла остават на спицата. Тези примки се отделят за яката.

Ръкави: на спици № 4,5, наберете 52 примки и вратовръзка 2 cm или 6 реда за каишка с гумена лента, като се започне в първия ред след края на ръба с две задни вериги и завършва в края на реда преди края на веригата с две задни вериги.

 

След това свържете гумената лента номер 5.

След 8 cm или 20 реда от ръба, добавете една линия за двете страни на наклона, след това още 6 пъти във всяка шеста линия 1 линия, общо 82 бримки.

Поставените от двете страни примки се включват в модела върху гумата.

След 36 cm или 94 реда от първото добавяне, затворете 4 бримки от двете страни на ръкава за ръкава, след това във всеки втори ред 8 пъти 4 пъти и 1 път 5 контура. В този момент всички примки ще бъдат затворени.

Сглобяване: шев, като се вземе предвид марката.

Прехвърлете на кръгови игли за плетене № 5 всички предстоящи 85 бримки на яката и продължете да ги привържете с еластична лента в шаблон в кръгли редове (има 2 лица в средата на рафта), като продължават да продължават да се добавят в средата на рафта.

При височина на яка 16 см, пантите са свободни да се затворят по модела. Зашийте ръкавите.