Ако сте от жените, които обичат да плетат на една кука или имат баби, които отделят много време на ръкоделието, вероятно имате в дома си поне едно изплетено каре. Дори и да не разполагате с такова, винаги може да си закупите. За днешният проект направи си сам кошничка за Великден ще ви трябва точно такова парче с кръгла форма, а също така и :

– Течна боя – ако искате да направите цветни кошнички

– Няколко купи, достатъчно големи

– Клонки за дръжките
– Тел (за да подсили клонките)

– Лепило С 200, размито с малко вода

– Четка

– Стреч фолио

– Панделки, изрезки, цветя и всичко друго, което може да разкраси допълнително кошничката.
1. Ако искате да направите цветна Великденска кошничка, започнете с оцветяването на материала. Просто капнете няколко капки от желаната багра в купа с топла вода и потопете парчето в нея за няколко минути. След това изплакнете и оставете да изсъхне добре.

2. Обърнете купичките и ги опаковайте със стреч фолио.

3. Поставете кръглото парче плетено каре или дантела върху купата, като внимателно я покриете цялата. По този начин ще направите поставка, която ще придаде кръглата форма на кошничката. Намажете обилно с лепило, използвайки четката. Оставете да изсъхне добре. След това отделете внимателно получената кошница от купичката.

4. Направете дръжките, като омотаете 2-3 клонки и малко тел, за по-голяма сигурност. Прикрепете ги към кошницата с концентрирано лепило. Защипете с щипка, докато залепнат добре. Може да използвате и малко тел, която да промушите през дупките на бродерията.