•   Друга тенденция сред стоманени плетени плетива на една кука, които са ръчно изработени и изглеждат...

  • Ентралак, ентерлак или ентрелак… Тъй като думата няма аналог на български, явно сме си я побългарили. Но...

  • Голям задължителен, може би най-популярният стил сред плетени неща. Дамски жилетки не бяха изключение. Те са...

  •   Плетива популярна форма на бродерия. Но плетиво за деца най-приятните. Буйки, шапки, чорапи и ръкавици...

  • Ентралак, ентерлак или ентрелак… Тъй като думата няма аналог на български, явно сме си я побългарили. Но...

  • Голям задължителен, може би най-популярният стил сред плетени неща. Дамски жилетки не бяха изключение. Те са...

  •   Плетива популярна форма на бродерия. Но плетиво за деца най-приятните. Буйки, шапки, чорапи и ръкавици...

  • Може да изработите по-малко или по-голямо одеяло. За тази цел просто трябва да пресметнете колко еднакви...

Ентралак, ентерлак или ентрелак…

Тъй като думата няма аналог на български, явно сме си я побългарили.

Но така се нарича една техника за плетене на две куки, при която се получават ефектни и релефни ромбове.

Плетката може да се плете както с един цвят, така и с два и повече цвята.

Използва се за пуловери, завивки, шапки и други.1. Започва се с излитането на триъгълничета, като бримките са на 45 градуса спрямо започването на плетката. По този начин се получава първия непълен ред от ромбове.

2. Следва изкарване на бримки от страната на тригълничето без бримки. Броя на бримките трябва да е равен на тези, които са в края на триъгълничетата.

3. Започват да се плетат новоизвадените бримки, като в единия край се свива от бримките на старите триъгълничета.

Така се получава ред от ромбове.

Процедурата се повтаря с 2 и 3 до достигане на желаната дължина на плетивото.

Голям задължителен, може би най-популярният стил сред плетени неща. Дамски жилетки не бяха изключение. Те са публикувани на всички страници на модни списания, показвани на много места на подиума, тя се вижда в почти всички колекции на най-известните модни дизайнери.

Днес, на обща влошаване на дизайнерите да предложи модел, в който има прост и в същото време лаконични линии. Необичайни цветни блокове, светъл обем бродерия, подробности кръпка и ресни продължава да преследва въображението на модните дизайнери.вят плетени жилетки абсолютни. Тя е безопасно да се носят светли цветове или по-спокоен и сдържан. Всичко зависи от настроението на днешния ден и да се създаде един образ.

Много нюанси на синьото изглеждат перфектно на плетени жилетки, плетени на една кука. Тази усилена работа няма да остави равнодушен който и да е млада дама. Всеки ще искате да си купите персонализиран и уникално нещо.Плетени мохер - ефективен метод, за да актуализирате гардероба си и да се създаде по-стилен и модерен.

Мохер прежда характеризира с мекота и лекота. Мохер плетени неща приятни на допир и приятно топло през студения сезон.

Спици на прежда е лесно да се преброи всички подробности. Тези теми са богати на голяма цветова палитра, така че можете спокойно да си въобразявате, редуващи се светли и успокояващи цветове в един единствен елемент.

Друга уникалност на тази прежда има - през зимата, не се отказвайте господарката й топло, а през лятото - не загрявайте.

Може да изработите по-малко или по-голямо одеяло. За тази цел просто трябва да пресметнете колко еднакви тъмно-зелени квадрата да изплетете. Схемата на изплитане на квадратите е без значение. Пришийте апликациите с Дядо Коледа върху всеки квадрат и тогава ги съединете заедно.

 

Плетива популярна форма на бродерия. Но плетиво за деца най-приятните. Буйки, шапки, чорапи и ръкавици често плетени детски баба. Е, майка ми развали й детски жилетки, елечета, летни рокли тип сарафан, поли, рокли и палта. Онези, които искат да вземат един интересен модел, само трябва да се интересуват, и те бързо ще се намери подходящ вариант на схемите, подробното описание и препоръки за плетенеТака че, сте решили да завърже бебешки новите дрехи и избра плетене с описание на модела. Откъде да започнете? Първо, вие трябва да изберете един добър и висококачествена прежда. Прежда за детски трикотаж се характеризира със своята композиция. По-добре да се вземат памучен конец, коприна или акрил, вискоза; от топло - вълна. Основният критерий - това не е висока цена и качество. За да се подобри пригодността за носене може да се добавя към природен прежди малко синтетичен. Но във всеки случай, не се приема всичко за бебето ангора, мохер прежда с лурекс и полиамид.

И цветовете на прежда за детски трикотаж, също следва да бъдат подходящи. Светъл и пищен! За костюм, не причинява скуката и беше весел и пъстър. Плетачни игли са избрани в зависимост от преждата. Но в придружаващите указания за плетене определено препоръчват подходящ конец и номера на инструмент за тях. Това е красотата на схемите описание; като "Майсторски клас плетене шапки и шалове за детето." се вземат в зависимост от материала и игли: стомана, алуминий, дърво, пластмаса или кост. Те трябва да са лесни за използване, напълно гладка за добро приплъзване и не е твърде тъп или остър.
Плетива за деца - творчески процес. И ако се обърна, но ще бъде трудно да се спре. За вдъхновение в процеса на чифтосване е възможно да експериментирате с един модел, да комбинира различни разноцветни конци, опитвайки се да направи творчески и оригинални неща.Облекло свързан спици, много практични и универсални. В допълнение, това е възможно да се разтвори с по-голям размер. С отворена пуловери и рокли ще обичам Момчетата и момичетата, образувани яке или пуловер. Плетени дрехи винаги е била на мода и е високо ценена. Едно дете, по правило е радост на своите наситени цветове и бродирана апликация. Плетива за деца винаги дава възможност да се намери оригинален, интересно решение, и ви позволява да запазвате, поради малкия размер на материал и размер.

Оригинално, красиво и празнично плетено одеяло.

Кукичка:5.5 mm,камгарена прежда в бургундско червено,тъмно-зелено и бяло,плътност:16-20 бримки=10 см

Общ размер:114 см x 183 см.
Изплитат се 180 ромбоидни мотива, както следва:64 червени,60 зелени и 56 бели
Мотив:

Започнете със синджирче от 4 възд.бримки съединени в кръг с 1 ст. без наметка.

Ред 1: 1 възд.бр., [стълбче с 1 нам., полустълбче, стълбче с 2 нам., стълбче с 3 нам., 3 възд.бр., ст. с 3 нам., ст. с 2 нам., полуст.] повтори 2 пъти в кръг и съедини с първата бримка

Ред 2: 5 възд.бр., ст. с 2 нам.в ст. с 1 нам., * ст. с 2 нам. в следващите 3 бр., (3 ст.с 2 нам., 4 възд.бр., 3 ст. с 2 нам.) , ст. с 2 нам. в следващите 3 бр. **, (ст. с 2 нам., 2 възд.бр., ст. с2 нам.) в следващото ст. с 1 нам.; повторете от * до **;съединете с третата възд.бр.от първите пет въздушни бримки
Ред 3: 3 възд.бр., * (ст. с 2 нам., 3 възд.бр., ст. с2 нам.) , ст. с 2 нам. в следващите 2 ст. с 2 нам. , 1 възд.бр., в следващото ст. с 2 нам., ст. с 2 нам. в следващите 3 ст. с 2 нам. , 1 възд.бр., мушнете в следващото ст. с 2 нам., (3 ст. с 2 нам, 5 възд.бр., 3 ст. с 2 нам.) , 1 възд.бр., мушнете в следващото ст. с 2 нам , ст с 2 нам. в след. 3 ст. с 2 нам. , 1 възд.бр., мушнете в следващото ст. с 2 нам. **, ст с 2 нам. в след. 2 ст. с 2 нам. ; повторете от * до **; ст. с 2 нам. в посл. ст. с 2 нам.,съединете

Полумотив: Изплетете 8 в червен цвят

Започнете с кръг от 4 възд.бр.

Ред 1 (лицева страна): 1 възд.бр., ( ст. с 1 нам.,полустълбче,ст с 2 нам.,ст с 3 нам.,3 възд.бр., ст с 3 нам.,ст с 2 нам,полуст.,ст с 1 нам.) не съединявай; обърни.
Ред 2: 3 възд.бр., ст с 2 нам. в първите 4 бр, (3 ст с 2 нам., 4 възд.бр., 3 ст с 2 нам.) , ст с 2 нам. в след. 3 бр, 2 ст с 2 нам. в посл.ст.с 1 нам.; обърнете.
Ред 3: 3 възд.бр., ст. с 2 нам. в след. 3 ст. с 2 нам. , 1 възд.бр., в след.ст. с 2 нам., 3 ст. с 2 нам. в след. 3 ст. с 2 нам., 1 възд.бр., в след.ст. с 2 нам. (3 ст с 2 нам., 5 възд.бр., 3 ст. с 2 нам ) , 1 възд.бр., в след. ст. с 2 нам., ст с 2 нам в след. 3 ст. с 2 нам., 1възд.бр., в след. ст. с 2 нам., ст. с 2 нам в след. 2 ст. с 2 нам., ст с 2 нам. на върха на обръщането в третата възд.бр. на втори ред.

Съединете (зашийте един към друг) мотивите като следвате схемата.

Изплетете бордюр в зелен цвят в два реда. Първият ред от стълбчета с 1 наметка, а вторият –от стълбчета с две наметки..