Студените месеци са запазена марка на меките плетени дрехи, които ни карат да се чувстваме уютно и комфортно.

Плетената рокля е едно от модните открия на този моден сезон. Може да е прилепнала по тялото и подчертаваща извивките му, свободен модел с дължина до глезена или тип разкроена с колан на талията. Комбинира се с жилетки и макси шалове, а за обувки може да избирате между боти, ботуши, кецове.

 

Бухнали ръкави
Пуловерите с бухнали ръкави също са хит за есен/зима . Придават обем в горната част на тялото, затова бъдете внимателни с какво ги комбинирате надолу. Повечето дизайнери залагат на съчетания с дънки и панталони с висока талия.

 

Моделите с широка и свободна кройка са сред фаворитите на дизайнерите и присъстват почти във всяка колекция. Причината - този тип плетива пасва отлично на идеята за наслагване на пластове и абстрактни комбинации. Носят се върху рокли, поли, панталони, въпреки че дължината им понякога достига почти до коляното.

Плетени панталони и поли
Да, този сезон плетените панталони и поли не са нещо, което трябва да ви изненадва, защото попадат в списъка с модни находки. И двата варианта се комбинират нагоре с други плетива, като най-много си пасват с моделите с бухнали ръкави. Полите са с дължина до коляното и странична цепка.

Жилетки и наметки
Жилетки, пончо, наметки - плетивата присъстват и сред връхните дрехи. Отново обемисти, по-дълги и свободно падащи.Жилетките са с дължина до средата на прасеца, с колан, за да се подчертае талията, и могат да се носят вместо палто или тренч. Пончото с асиметрична кройка също е актуален модел за сезона.
Поло яка
Сред тенденциите при плетивата за есен/зима са и блузите с висока поло яка. Носят усещането за уют и топла прегръдка в студените дни. А вече може да ги включите и към деловия си стил, като ги комбинирате с панталон с ръб или модел чино.