Красотата на приложните занаяти е точно втяхната практичност. Естествено, много занаятчии в притежание на една кука или игли за плетене, обичат да се развие много сложни модели, плетене обхват височини на изкуството, които могат да бъдат оценявани само посветен, забавно и смешно производител, но безполезен любопитни факти. Въпреки това, когато дойде време да се докаже, че е важно в края на това хоби, чудесен начин - вратовръзка чанта на столче с ръце. Този продукт не се преструва, че е оригинален, но без съмнение ще донесе практическа полза.

 


кърпа покривка
Малки трикове
Основата на нашата работа е избраната схема. Ние започваме да плета на плетене на една кука на плетене на една кука от центъра, вземане на няколко кръгли редове. Този тип на плетене е подходяща за рециклиране остатъци ненужно прежди, които неизбежно се натрупват във всеки плетач. капак плътност плат трябва да бъде високо, така че трябва да се използва прежда, от дебелината на преждата от най-малко 100 m / 100гр Понякога е възможно да се прилагат още по-груб и обемист материал - около 50 m / 100гр Разбира се, остатъци от такива прежди през деня с огън няма да намерите, така че си струва да мислите за присъединяването на няколко тънки нишки към една дебела нишка. Въпреки това, трябва да се внимава, така че дебелината на нишката не се е променила и е еднаква за всички плетене продукти. Hook качват от преждите: №6 инструмент трябва да се използва за суровини с посочените параметри.

 


Как да обвържем корицата на стол със собствените си ръце, без да се отваряме?
За да се случи това, е необходимостриктно се придържате към схемата. Само тогава можем да говорим за успешното завършване на работата и постигането на желания резултат. Следвайки инструкциите, не само ще свържете самия корица, но и няма да го разпуснете, за да коригирате грешките. Ако моделът не е спазен или грешен избор на схемата и преждата, такива трудности могат да възникнат:

 


Неравномерно разширяване на лентата (области с плътни или хлабави контури).
Трудности с формата (наличие на издатини и туберкули).
Твърдо отворено свързване, неподходящо за капак.
Нарушаване на пропорциите на модела.
Прекалено разнообразие на цветовете.
В защитата на меланж можете да препоръчате използването на по-прости модели и по-добре - напълно плоска тъкан.

Квадратен шаблон: покривало с кърпа
Често столове са с квадратна форма,следователно, плетената обвивка трябва да следва същия принцип. По-долу са вариантите на схемите на отворените квадрати. И двете съдържат малък брой редове и са подходящи за плетене на обвивка с много дебела прежда или за декориране на малък стол. Ако е необходимо да се увеличи тъканта, най-добрият начин е да се повтори последният ред в съответствие с принципа на разширяване. За това схемата на квадрата се вписва възможно най-добре. Покритие върху плетена табуретка може да бъде направено от всякакъв размер поради факта, че ъглите са ясно маркирани тук и е почти невъзможно да се загубим в схемата.

 


Описание на квадратните схеми за плетене на покрива на столове
Подробно описание на такава проста схема не изисква, струва си само спиране в някои ключови точки.

Схема # 1. Започва с набор от шест бримки и тяхното затваряне в пръстен (това е основният принцип за започване на плетене на всяко кръгово платно).

покриване на стол със собствените си ръце
След това трябва да продължите както следва:
16 SSN (колони с плетене на една кука).
Тези Сю 16, редуващи 2 AM (въздушни линии).
Формиране на ъгъла: под един от арки от предишната серия 2 SSN, 3 VP, 2 SSN.
Петият и всички следващи редове са направени съгласно един принцип: разширяването на лентата поради същото свързване на ъглите и удължаването на всяко лице, когато броят на циркулярите се увеличава.


Увеличаването на платното може също така да доведе до увеличаване на броя на nakidov в колоните, но трябва да се отбележи, че докато покритието ще изглежда по-отворено.

Схема номер 2. Тя е малко по-различна.

плетене покрива на стол
Тук плетенето отива в кръг, а формирането на ъгли се случва само в шести ред. Началото е същото като в първата схема: 6 VP close in the ring. Какво трябва да обърнете внимание:
Всички елементи на модела (само CLO или "храсти" от 2, 3, 4 CLOs) са разделени от въздушни вериги.
Правилното разширение на кръгообразната мрежа се осъществява чрез увеличаване броя на CCP в "храстите" във всеки последователен ред. Ако желаете, можете да продължите разширяването, като номерът им достигне 7-8 CLOs.
Когато се образува ъгълът, се появява CC2H. Две nakida ви позволяват да получите по-висока колона.


Кръг модел: покривало за плетене на една кука
Решава да декорира кръгизпражненията, трябва да изберете подходящата схема. Тя може да бъде само кръг, направен с плътна плътна структура или нещо по-сложно. Покритие върху стол, навита на кръгла форма, може да има цвете или украшение в центъра. Ако иглата има фантазия, за тази цел тя може да адаптира схемата на всеки растителен, животински или национален печат.

кърпа покривка
изключване
Получената плоска кърпа трябва да продължиплета точно, без добавяне, опитвайки го на стол от време на време. Ако плетенето на покрива на табуретка включва поставяне под тях на мека облицовка от гума от пенопласт, тогава монтажът трябва да се извърши заедно с тази част.

 


плетене покрива на стол
Когато ширината на платното достигне такива размери,което ще позволи да се сложи покриване на стол, плетене, че е време да завърши. За да издърпате крайния продукт на табуретка, е възможно с помощта на еластична лента или дантела да минава между цирките на последния ред. В този случай функционалността успешно се комбинира с декоративното.