Много е лесно да направите детски плетени плетене на една кука. Схемата, описанието и обясненията за работата са представени в тази статия в две версии. Първият модел предвижда монтаж на продукти от многоцветни квадратни мотиви . Втората калъфка е плетена под формата на ленти от прежда от два контрастни или съвпадащи нюанса.Избор на орнаменти и модели
В много списания са изработени брошуриОписанието на това как да плета детски плетени плетене на една кука (с модели и подробни инструкции). Ето защо, за да намерите подходяща опция и да направите свои ръце, оригиналното нещо за детето няма да бъде трудно. Достатъчно е да овладеете основните прости методи на плетене и търпение. Като правило новородените са плетени с меки одеала, изработени от естествени материали - памук и вълна. Когато избирате цветова схема за децата, най-добре е да се съсредоточите върху пастелни цветове. По-големите деца ще бъдат привлечени от весели орнаменти от флорални, морски теми. Добри и черги, направени с помощта на образи на приказни герои. Опитните иглолистни жени избират сложни модели за това, което включва плетене на цялата тъкан. Възможно е също да украсяват продуктите с бродерия, апликация и комбинация от няколко техники на бродиране. Основната тъкан може да бъде плетена, например, с игли за плетене, а ръбовете могат да бъдат направени чрез плетене на четка или макрак. Ние ще анализираме два прости метода, които ще бъдат в състояние дори за начинаещи квалифицирани работници.

Основните конвенции за работа със схеми
детски плетени плетене на една кука с схеми
Преди да започнете да научите за основните техники на плетене, трябва да се запознаете с това, как изглежда обикновено този или онзи символ. Нека разгледаме основната нотация.

Въздушната линия е обикновено изчертана в диаграми под формата на малък овал или кръг.
Колоната без плетене на една кука е малка (къса) вертикална пръчка или кръст.
Колоната с плетене на една кука изглежда различно. Всичко зависи от броя на преждите на куката. Вертикалната пръчка трябва да е по-висока, отколкото при обозначаването на проста колона. Nakidy рисува по него в перпендикулярна посока или наклонено. Един jot - един стик, две - две пръчки и т.н. Много често символът е ограничен отгоре с малка пунктирана линия, така че става като буквата "T".
Тези прости познания ще бъдат достатъчни, за да обвържат детската плетена кука. Схемата (първа и втора) в тази статия не съдържа други елементи. Ето защо можете да започнете работа.

Детски картофено плетене: схемата за изпълнение на квадратния мотив (снимка № 2)
Има няколко опции за развързване на този украшение. Но в сърцето на някои правила. Обмислете стъпка по стъпка обвързването с описание на серията.

Първо. Въведете верига от 5-6 въздушни бримки. Поставете го в кръг.
Вторият. Направете 3 линии за повдигане (това действие се повтаря в началото на всеки следващ ред). След това в резултат на пръстена, вратовръзка четири пъти, редуващи се, 3 пръчки с 1 прост плетене на една кука и 2 въздушни бримки.
Третият. Смяна на 2 въздушни бримки със 7 бара.
Четвърто. Броят на въздушните бримки е еднакъв, колоните са 11.
Пето. По същия начин се изпълняват алтернативно 2 въздушни бримки и 15 колони с плетене на една кука.
Шестата. Последният ред на квадрата се състои от повтарящ се модел от 2 контури и 19 колони.
детско кехлие описание диаграма
Сглобяване на продукта
Както можете да видите, е много лесно да вратите детско одеялокука. Схемите могат да бъдат донякъде сложни, като се използват удължени бримки , когато се комбинират два различни цвята. Благодарение на това визуално ще получите малко цвете в средата на площада. След като сте направили правилното количество части, можете да ги свържете заедно. Обикновено, и по-просто, това се прави чрез плетене. За да направите това, вземете две парчета и ги сгънете заедно лице в лице. След това, минавайки през пантите на двете части, свържете редица колони без шнурове. Не отрязвайте конеца, продължете да свързвате квадратите и да продължите - докато лентата не е с правилната дължина. Направете няколко такива ленти. След това ги сложите заедно в едно платно, продължавайки да плетете в другата посока. Завършете ръба с няколко реда за завършване.

плетене на една кука
Плетена плетена плетена детска риза: модел и описание на модела
Също така много оригинално изглежда прозрачно покритие. Детска плетена плетене на една кука плетене на една кука по редове, както следва:

Първо. Свържете низ от обикновени въздушни вериги.
Вторият. В началото на реда, направете един бар без плетене на една кука. След това преминете 5 цикъла на дъното. В следващата дупка в същото време свържете 9 колони с 2 nakidami. След повтаряне на 5 цикъла, изпълнете 1 бар без плетене на една кука. Заместете шаблона до края на реда.
Третият. Във вдлъбнатината между вентилаторите закрепете 9 стълба с 2 nakidami, свързвайки ги на върха. Заменете този модел с вериги от 5 въздушни прости вериги.
Продължете повторенията на редовете според предложената схема, като променяте цвета на преждата. В края на работата, украсете ръба на платното с фенове от стълбовете.

Такива прости и в същото време оригинални модели ще ви помогнат лесно да създадете ярко и полезно нещо за вашето бебе.