• Прежда Мартипрежда за мартеници100% акрил пресукана прежда за мартеници

  • Bernette 33 е механична шевна машина със стилен Швейцарски дизайн и е перфектната шевна машина за начинаещи....

  • "Elna 264" е висококачествен 4-конечен оверлог, който позволява използване в домашни условия и в ателиета за...

  • - полупрофесионален едноиглов бродировъчен автомат и шевна машина - управление с тъч скрийн - LCD активен...

Ако обичате да плетете на една кука, можете да използвате следните схеми за изработване на ефектни облекла за яйцата за великден. С тях ще зарадвате децата или ще украсите дома си по неповторим начин в навечерието на този хубав празник.

Лека лятна вечер наистина искамнещо, което да се хвърли на раменете му. Най-добрият шал ще направи за тази роля. Това ще ви затопли. В същото време няма да бъдете горещи, както би било, ако вместо това сте имали топло яке. Ако в гардероба ви все още няма такъв продукт, тогава е време да се научите как да плете шала, плетена. Още повече, че няма нищо трудно в това - при условие, че имате умения за работа с плетене на една кука.Трябва да започнем с придобиването на прежди. Опитни майстори съветват да не купуват за производството на шевове конец, който съдържа голям процент от синтетични влакна. Ако пренебрегнете този съвет, крайният продукт няма да поддържа добре своята форма и това няма да има най-добър ефект върху външния му вид. Най-добре е да закупите нишка, в която няма да има повече от 40% синтетични влакна. Останалият процент трябва да се понижи на естествените компоненти. По-специално, те включват вълна, памук и бельо. В този случай, плета шал плетене на една кука ще бъде достатъчно лесно, тъй като нишката няма да се плъзне. Едно готово нещо може да се носи дълго време, без да се страхува, че ще се промени неочаквано размера му. В същото време, вълнени конци са идеални за зимата и памук за лятото.

вратовръзка шахъл плетене на една кука
След придобиването на преждата трябва да изберете схема. Тъй като производството на подобни продукти все още имате малко, деликатен шал, плетене на една кука, свързани с техниката на ирландската дантела, нека малко чакане. По-добре изберете проста схема, която ще се образува продукта директно в производствения процес. Обикновено, в този случай операцията започва от долната част, с най-външната точка, и продуктът, образуван по време на плетене на схемата поради получат polurapportov страни.

отворен шал плетене на една кука
Комуникирайки във форума, можете да започнете плетене на шалплетене на една кука, дори ако преди това сте направили само много прости неща. Насърчаването на приятелките и компетентните съвети ще ви помогнат да се справите с най-сложния модел, да разберете последователността на моделирането и процедурата за добавяне на контури.

След като първият продукт е напълнозавърши, може би решите да вратовръзка шахъл плетене на една кука по един по-сложен модел. Нещо повече, много иглички казват, че е невъзможно да не се влюбват в такива продукти. Много, след като са свързвали едно нещо, впоследствие правят цялата колекция, различаваща се не само в цвета на преждата, но и в техниката на изработка на продукта.

Шапката е подходяща за студено и топло време, в зависимост от вида на преждата( вълна, памук или коприна), от която ще я изплетете. Ако е изплетена от коприна и е украсена с перли или камъчета, се превръща в елегантно допълнение към официален тоалет.

Ще споделя с вас моите първи стъпки в плетенето на една кука!
Винаги много ми е харесвало, но не се престрашавах да пробвам, струваше ми се сложно. Докато не опитах да направя едно цвете от дебела прежда. Взе, че се получи, за моя изненада!!! Много си падам по цветенцата, за това първото, което направих беше брошка- цвете. Имах останала прежда от жилетката на детенце- 
След брошката направих още 3, същия тип цветя и реших да ги вплета в шал.

Шалът не се получи точно така, както го бях замислила...трябваше да е триъгълен, но по- скоро е...трапец...а и цветята не се личат много...но няма нищо, като за първи опит. Пак добре, че го довърших, имам навика, като не ми се получава нещо, да го зарязвам...

 

 

Това е брошката, а вече се замислям за вариации...

замислям и чанта...
приятно прекарване на неделния ден!!!

Красотата на приложните занаяти е точно втяхната практичност. Естествено, много занаятчии в притежание на една кука или игли за плетене, обичат да се развие много сложни модели, плетене обхват височини на изкуството, които могат да бъдат оценявани само посветен, забавно и смешно производител, но безполезен любопитни факти. Въпреки това, когато дойде време да се докаже, че е важно в края на това хоби, чудесен начин - вратовръзка чанта на столче с ръце. Този продукт не се преструва, че е оригинален, но без съмнение ще донесе практическа полза.

 


кърпа покривка
Малки трикове
Основата на нашата работа е избраната схема. Ние започваме да плета на плетене на една кука на плетене на една кука от центъра, вземане на няколко кръгли редове. Този тип на плетене е подходяща за рециклиране остатъци ненужно прежди, които неизбежно се натрупват във всеки плетач. капак плътност плат трябва да бъде високо, така че трябва да се използва прежда, от дебелината на преждата от най-малко 100 m / 100гр Понякога е възможно да се прилагат още по-груб и обемист материал - около 50 m / 100гр Разбира се, остатъци от такива прежди през деня с огън няма да намерите, така че си струва да мислите за присъединяването на няколко тънки нишки към една дебела нишка. Въпреки това, трябва да се внимава, така че дебелината на нишката не се е променила и е еднаква за всички плетене продукти. Hook качват от преждите: №6 инструмент трябва да се използва за суровини с посочените параметри.

 


Как да обвържем корицата на стол със собствените си ръце, без да се отваряме?
За да се случи това, е необходимостриктно се придържате към схемата. Само тогава можем да говорим за успешното завършване на работата и постигането на желания резултат. Следвайки инструкциите, не само ще свържете самия корица, но и няма да го разпуснете, за да коригирате грешките. Ако моделът не е спазен или грешен избор на схемата и преждата, такива трудности могат да възникнат:

 


Неравномерно разширяване на лентата (области с плътни или хлабави контури).
Трудности с формата (наличие на издатини и туберкули).
Твърдо отворено свързване, неподходящо за капак.
Нарушаване на пропорциите на модела.
Прекалено разнообразие на цветовете.
В защитата на меланж можете да препоръчате използването на по-прости модели и по-добре - напълно плоска тъкан.

Квадратен шаблон: покривало с кърпа
Често столове са с квадратна форма,следователно, плетената обвивка трябва да следва същия принцип. По-долу са вариантите на схемите на отворените квадрати. И двете съдържат малък брой редове и са подходящи за плетене на обвивка с много дебела прежда или за декориране на малък стол. Ако е необходимо да се увеличи тъканта, най-добрият начин е да се повтори последният ред в съответствие с принципа на разширяване. За това схемата на квадрата се вписва възможно най-добре. Покритие върху плетена табуретка може да бъде направено от всякакъв размер поради факта, че ъглите са ясно маркирани тук и е почти невъзможно да се загубим в схемата.

 


Описание на квадратните схеми за плетене на покрива на столове
Подробно описание на такава проста схема не изисква, струва си само спиране в някои ключови точки.

Схема # 1. Започва с набор от шест бримки и тяхното затваряне в пръстен (това е основният принцип за започване на плетене на всяко кръгово платно).

покриване на стол със собствените си ръце
След това трябва да продължите както следва:
16 SSN (колони с плетене на една кука).
Тези Сю 16, редуващи 2 AM (въздушни линии).
Формиране на ъгъла: под един от арки от предишната серия 2 SSN, 3 VP, 2 SSN.
Петият и всички следващи редове са направени съгласно един принцип: разширяването на лентата поради същото свързване на ъглите и удължаването на всяко лице, когато броят на циркулярите се увеличава.


Увеличаването на платното може също така да доведе до увеличаване на броя на nakidov в колоните, но трябва да се отбележи, че докато покритието ще изглежда по-отворено.

Схема номер 2. Тя е малко по-различна.

плетене покрива на стол
Тук плетенето отива в кръг, а формирането на ъгли се случва само в шести ред. Началото е същото като в първата схема: 6 VP close in the ring. Какво трябва да обърнете внимание:
Всички елементи на модела (само CLO или "храсти" от 2, 3, 4 CLOs) са разделени от въздушни вериги.
Правилното разширение на кръгообразната мрежа се осъществява чрез увеличаване броя на CCP в "храстите" във всеки последователен ред. Ако желаете, можете да продължите разширяването, като номерът им достигне 7-8 CLOs.
Когато се образува ъгълът, се появява CC2H. Две nakida ви позволяват да получите по-висока колона.


Кръг модел: покривало за плетене на една кука
Решава да декорира кръгизпражненията, трябва да изберете подходящата схема. Тя може да бъде само кръг, направен с плътна плътна структура или нещо по-сложно. Покритие върху стол, навита на кръгла форма, може да има цвете или украшение в центъра. Ако иглата има фантазия, за тази цел тя може да адаптира схемата на всеки растителен, животински или национален печат.

кърпа покривка
изключване
Получената плоска кърпа трябва да продължиплета точно, без добавяне, опитвайки го на стол от време на време. Ако плетенето на покрива на табуретка включва поставяне под тях на мека облицовка от гума от пенопласт, тогава монтажът трябва да се извърши заедно с тази част.

 


плетене покрива на стол
Когато ширината на платното достигне такива размери,което ще позволи да се сложи покриване на стол, плетене, че е време да завърши. За да издърпате крайния продукт на табуретка, е възможно с помощта на еластична лента или дантела да минава между цирките на последния ред. В този случай функционалността успешно се комбинира с декоративното.