•   Друга тенденция сред стоманени плетени плетива на една кука, които са ръчно изработени и изглеждат...

  • Ентралак, ентерлак или ентрелак… Тъй като думата няма аналог на български, явно сме си я побългарили. Но...

  • Голям задължителен, може би най-популярният стил сред плетени неща. Дамски жилетки не бяха изключение. Те са...

  •   Плетива популярна форма на бродерия. Но плетиво за деца най-приятните. Буйки, шапки, чорапи и ръкавици...

 

  ДИАМАНТЕНИ ГОБЛЕНИ
Диамантените гоблени са подходящи, както за хора търсещи ново хоби, така и за експерти в създаването на уникални картини. Изработката им е лесна и релаксираща. Могат да се правят от всеки - независимо от възраст и пол. Изработват се чрез лепене на мъниста в различни цветове с цялостно облепяне на основата. Има два вида мъниста - кръгли и квадратни. При изработката с кръгли мъниста остава разстояние между тях, а при изработката с квадратни мъниста се запълва цялата основа. Но, и в двата случая се получана уникално произведение на изкуството сътворено от Вашите ръце. Завършеният гоблен може да се постави в рамка. При повече елементи в дадена картина е препоръчително да се избере по-голям размер за да се получи по-добра визуализация на завършения гоблен.
Предлагаме различни по тематика диамантени гоблени разделени в категории - цветя, животни, пейзажи, фигури, религиозни, детски и други.
Комплектът за изработка на диамантен гоблен съдържа:
- платно (основа) върху което фабрично е щампована схемата, която указва къде трябва да се залепи мънисто с определен цвят. Също така, фабрично е нанесен слой лепило върху платното и е покрито с хартия, която го предпазва от замърсяване.
- мъниста в различни цветове необходими за изработката на диамантения гоблен
- ваничка, моливче, пинцета и малко кубче сухо лепило

 

 

 

 

Размер 45 х 30 см с квадратни мъниста
Комплектът за изработка на диамантен гоблен включва:
- платно (основа), върху което фабрично е нанесен слой лепило и върху което е щампована схемата, по която се залепят мънистата
- мъниста в различни цветове необходими за цялостното облепяне на гоблена
- ваничка, моливче, пинцета и малко кубче сухо лепило
Има два вида мъниста - кръгли и квадратни. При облепяне с кръгли мъниста остава разстояние между тях, а с квадратните се запълва цялата основа, но и в двата случая се получава уникално произведение на изкуството. При повече детайли в картината, препоръчваме да се избира по-голям размер за да има по-добра визуализация на завършения гоблен. След приключване на облепянето, гобленът може да се постави в рамка.