Видове покривки и одеала, които могат да бъдат плетени
Какви добри творчески способности са,че можете да направите нещо от нищо. Това напълно се отнася до производството на покривки за легла. Колко занаятчии има и толкова много възможности за изпълнението на този продукт. Въпреки това, можете да изброите няколко от най-често срещаните видове покривки, които са на разположение за кърпинг:

Събрани от отделно свързани и зашити фрагменти.
Обвързани с плавно платно гладко.
Изработен с кръгла форма.
Фантастична форма.
одеяло от различни квадратчета
Заслужава си да споменем за последната точка: тези легла са най-често трикотажни за деца, така че те са под формата на пеперуда, калинка, мечка или просто огромно цвете с венчелистчета. Производството на такива продукти не подлежи на никакви модели и се планира индивидуално в съответствие с идеята на капитана.

Други видове покривки могат да имат квадрат,кръгла или овална форма. Те са плетени от памук (ако се използват с мрежа мрежа за риба, покрита с плетене на една кука), вълна или полу-вълна прежда (ако продуктът трябва да бъде не само красива, но и функционална).

Квадратна завеса: кръгли редове
Правоъгълник - най-разпространеният и удобенцифра за използване при плетене на една кука. Трудно е да се обърквам, защото трябва да не полагат големи усилия за изграждане на четири еднакви лица с просто разширение в ъглите. Квадратните схеми, покрити с плетене на една кука, са много разнообразни. Те са подходящи за изработване на кърпа от фрагменти и за плетене на един голям квадрат.

Не се страхувайте, че схемите на квадратите сане повече от 20 реда. Те могат лесно да се адаптират към техните потребности, например чрез повтаряне на няколко отворени или непрекъснати редове толкова пъти, колкото е необходимо. Можете да използвате серия не само от една верига. Красотата на този метод е, че всички кръгови редове в квадратните схеми са проектирани, като се вземе предвид правилното разширение, така че не можете да се притеснявате за нарушаването на пропорциите на бъдещия воал. Когато работите върху голям квадрат, трябва да наблюдавате баланса на цветовете. В снимката, показана по-горе, е даден добър пример за добра селекция от нюанси. Използва два цвята на един и същ клавиш (синьо и зелено), светлозелено и бяло, което им придава целия контраст и яркост.

Капак, обвързан с една кърпа
Тази работа се овладява буквално от всеки занаятчия. Всичко, от което се нуждаете, е да направите правилните изчисления и да сте сигурни, че имате достатъчно прежда. След това трябва да въведете необходимия брой бримки и да плетате по избрания модел, докато получите платното с необходимите размери.

Тя обхваща цялата кърпа
плетени шаблони
Единствената финес в тази работа е да държи ръба равен. Не можете да позволите формирането на случайно намаление или добавяне на платно.Завийте плетене на една кука от квадратчета: работете с мотиви
Квадратно или правоъгълно воал, състоящ се отот няколко десетки фрагменти, изглежда винаги много впечатляващо. За много от членовете на домакинството и гостите на къщата, огромната работа, извършена от майстора, е очевидна.

Може да намерите квадратни схеми за плетене на една кукабуквално навсякъде и не е необходимо да се използват старите класически схеми. Те вече, трябва да призная, са се отегчили от всички. Модерни отворени или солидни схеми, заявени за такова традиционно нещо като покривка за плетене на една кука, ще се превърнат в гаранция за създаване на изключителен продукт. Неговите снимки и социални мрежи не се срамуват да се хвалят!

Диаграмите по-долу предлагат схеми за плетене на спално бельо.

плетени квадратчета
Тук е най-простата схема с цвете вцентър. Той е идеален за направа на дебели воали. Фрагментът е малък и при желание може да бъде удължен по описания по-горе метод. Въпреки това, ако занаятчията планира да използва остатъците от различни прежди за плета на продукта, можете да приложите тази схема в оригиналната си форма.

модел на юрган
Следващият мотив е предназначен за получаванедебел плат. Такива схеми, покрити с кука, могат да бъдат разширени до безкрайност, повтаряйки предпоследния ред. Последният ред се изпълнява само в края на плетене на фрагмента, тъй като изглажда ъглите, образувани при плетене на предишните стелажи. Тази схема е доста сложна на пръв поглед, но не е трудно да я разберем. За удобство редове са боядисани в различни цветове. Предлага се и схема на отворен фрагмент за създаване на въздушни листове.

 плетене на една кука одеяло 

Смесване на мотиви
Сцената, която завършва плетенето на покривалона плетене на една кука, е сглобяването на отрязани фрагменти. Това може да се направи с игла или кука. Той е силно обезкуражен да асоциира мотиви в процеса на плетене на последния ред. Доста често е необходимо да се коригира формата или размерът на фрагментите, особено ако са направени от различни модели и от различни прежди. Всички корекции са по-удобни за правене, преди мотивите да бъдат събрани.

Накрая, завесата може да бъде обвързана с красива граница или няколко реда плътни шарки. Тази "рамка" дава на продукта пълен облик.